Kepsninės valymas naudojant juodąjį muilą
Pagaliau atėjo vasara, o kartu ir kepsnių su šeima ar draugais sezonas! Tačiau po gaminimo lieka nelengva užduotis: kepsninės valymas.
Nesvarbu, ar naudojate tradicinę anglies kepsninę, elektrinę, dujinę ar net varoma saulės energija, ją būtina gerai prižiūrėti norint užtikrinti jos tarnavimo laiką ir sveiką maistą jūsų lėkštėje.
Nusprendus išvalyti kepsninę pirmiausia reikia pašalinti ant grotelių susikaupusius riebalus. Ir vienas iš pirmųjų patarimų – reguliarumas! Išties, po kiekvienos kepsninės naudojimo patariame riebalais ir grilio likučiais apteptą kepsninę šveisti plieniniu arba žalvariniu šepečiu, kol jis dar labai karštas.
1 etapas: pašalinkite riebalus ir likučius
Norėdami pašalinti riebalus, kurie susikaupė gaminant maistą, patariame naudoti šepetį. Jei neturite, geriausias jūsų sąjungininkas - laikraštis.
Baigus kepti leiskite griliui šiek tiek atvėsti.
Tuomet surinkite kelis laikraščio lapus ir jais patrinkite groteles, kad pašalintumėte likučius. Taip nuo grotelių bus nuimtas pirmas riebalų sluoksnis ir maisto likučiai. Tuomet bus galima pereiti prie valymo.
2 etapas: kepimo soda ir juodasis muilas kruopščiam valymui
- Karšto vandens vonelė
- Kempinė
- Kepimo soda
- Juodas muilas